Skattefradrag for Hellasferien?

Verden er urettferdig. Nordmenn som har mest fra før kan sole seg i Hellas og Spania. Vi har gunstigere kronekurs enn på 10 år, og god lønnsvekst. Sør-europeerne har enten mistet jobben eller fått klart lavere lønn. Derfor er det langt mellom turisthordene fra Italia og Hellas under sommeren 2012. De må spare til årene som kommer. Usikkerheten om Europas økonomi er stor. Politikerne vil så gjerne, men det finnes ingen enkle svar.

Er det noe rike Norge kunne gjort for å bidra til flere jobber i feks Hellas? Ja, vi kunne ansatt flere grekere i norske bedrifter. Her viser tall at det kommer langt flere sør-europeere til Norge i 2012.

Vi kunne kjøpt flere varer fra Hellas. De er fortsatt konger på lange hvite strender, flotte sko, belter og klær. Utfordringen er at nordmenn liker sine hytter, sine fjell og sørlandet også. AS Norge er lite rammet av finanskrisen fordi vi ikke har mye handel med sør-Europa. Heldig, men litt sant. Deres strender er vakrere, men mindre verdt nå enn vår olje.

Oljestreiken fortsetter hjemme hører jeg. Verdens best betalte arbeidere er ikke fornøyd. Er det en ide å sende nordmenn til Hellas på statens regning? Virker som en helt vill ide, men tenk etter…. Det er for lite etterspørsel etter greske produkter, og for mye etter norske hytter? Et skattefradrag på 20% for Hellasferien kunne vært en hyggelig drahjelp for gresk økonomi.  Det er en markedssvikt fordi folk er redde for tomme minibanker, og grekeren kan besøke Norge og fjordene når økonomien er på fote igjen. En hyggelig liten handelskontrakt dette. Jeg ser at det er vanskelig i praksis. Hva med Spania  og Italia? Uansett verdt en liten tanke. For verden er urettferdig!

Pensjonsfondet er på ca 3600 mrd kroner, og oljearbeiderne vil ha mer! Jeg tror etter en uke i Hellas at den vanlige greker trenger det langt mer. Fortsatt god sommer!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: