Fakta på bordet i kommunevalgkampen

Det har vært en trist og uvirkelig sommer. Vi er alle berørt av de fæle hendelsene i Oslo og på Utøya. Tankene går aller mest til de som har mistet en av sine nærmeste.

Samtidig er det viktig at kommunevalgkampen gir god informasjon til innbyggere i norske kommuner. Det gjelder skole, barnehage og eldreomsorg i de neste 4 årene. Demokratiet vårt fortjener en opplyst og saklig valgkamp.

NyAnalyse har laget region og befolkningsrapporter til mange kunder i løpet av året som er gått. Vi har satt sammen nyttige sammenlikninger og vurdert byråkratiet i norske kommuner. Det har vært kjempespennende og lærerikt.

I løpet av de fire ukene frem mot valgdagen vil NyAnalyse komme med nytt Byråkratibarometer som måler utgifter til adm, styring og byråkrati i hele landet. Vil Røyken kommune fortsatt ligge på topp med minst byråkrati?  Se link til dette her http://nyanalyse.no/bb.html

Det er mange ulike nøkkeltall som viser hvor godt ulike kommuner styrer. Se feks NHO Service sin oversikt over mulig innsparing ved bruk av beste praksis i leveranse av eldreomsorg og hjemmepleie. http://www.nho.no/offentligsektor/mer-velferd-for-pengene/

Det er veldig viktig at tall og oversikter kommer ut til folket eller avisene. Politikere og alle andre må gjøre sitt til at valget 12.september viser de viktigste forskjeller.

På den måten kan demokratiet vise sin styrke i en utfordrende tid.

**

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: