Forbud mot natt-barnehager!

Voksne oppfører seg av og til dumt. Forbud er ikke vanlig forslag fra opposisjonspartier på Stortinget.

Valgfrihet er bra, og som oftest fungerer det også. Men når det gjelder barnehager på kvelds- iog natt tid er jeg mer i tvil. I samfunnsøkonomien er det noe som heter «paternalisme» som benyttes til å tvinge folket til pensjonssparing for eget beste.

Valgfrihet har tatt over mye i dagens samfunn, men i tider hvor familien er under press fra jobb, selvrealisering og annet, bør ikke barn bli taperne. Det kan ikke bli slik at barnehagedagen blir lenger og lenger, mens LO jobber for kortere dag for voksne.

Staten kan ikke ta ansvar for alt, derfor virker ikke natt barnehager lurt. Det kan gå utover barn, det kan smitte fra de som virkelig trenger tilbudet til resten av nabolaget, og det gjør at voksne ikke kan dra hjem til små barn.

Og husk at barn på 1-5 år ikke har en fagforening! Så denne gangen er jeg ikke liberalist, men mer konservativ og på linje med Krf.

At SV mener det går utover aleneforeldre på skift i industrien, kan jeg ikke la styre hele samfunnsutviklingen.  Da må vi lete etter andre individuelle løsninger.

Et paternalistisk (faderlig…) forbud kan noen få ganger ha noe for seg. Her tror jeg Krf har spisskompetanse og rett innstilling.

**

Låt; Kids, av duoen MGMT?

Reklamer

One Response to Forbud mot natt-barnehager!

  1. SondreB sier:

    Når valgfriheten står mellom to statlig påtvungne alternativer, da er det ikke noe reell frihet i valget.

    Har vanskeligheter med å forstå hva du legger i at «valgfrihet har tatt over mye i dagens samfunn»?

    Årsaken til behovet for døgnåpne barnehager er enkel: Foreldrene blir beskattet en betraktelig del av sin inntekt og av sitt forbruk. Staten bruker makt til å føre en inflasjon som reduserer verdien av oppsparte penger og har ført oss over i en kredittbasert-økonomi. Det er lett å låne penger, bygges for lite nye boliger, enorme reguleringer på nybygg, m.m., som er med å presser prisene kunstig høyt. Foreldrene må ha en plass å bo, alt i alt blir gjerne begge foreldrene tvunget til å være ute i fast og fullt arbeid for å dekke de nødvendige utgiftene for at en normal familie skal klare seg.

    Har store problemer med å forestille meg at foreldrene har lyst til å jobbe døgnet rundt og ikke være med sine barn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: