Giskes Royal straight flush uten lov fra Jens…

Den mannen er ikke noen vanlig statsråd. Den mannen gjør uventede trekk og liker tydeligvis spill med risiko. All ære for at statsråder kan overraske, men er det klokt å hente inn kronprinsen til et dårlig kamuflert politisk utvalg? Jeg tipper Giske regnet med å få et høflig «nei takk, dette er ikke mitt bord» fra Kronprins Haakon. Trolig var overraskelsen stor da han sa ja. Det er jo oppsiktsvekkende at de rødgrønne (inkl. antimonarkister i SV) får drahjelp av selveste kronprinsen. Akkurat det hadde vel gitt bedre odds en 5 medaljer til Marit Bjørgen i OL?

De 19 andre dyktige næringslivsfolkene/arvingene må kanskje være unskyldt at de vil ha møter med de kongelige (Royale Haakon og AP prins Giske)? Det er likevel et smart grep statsråd Giske tar (hvis Jens og velgerne godtar stuntet da!):

1. Han kan få nye perspektiver direkte fra unge driftige ledere. Folk han normalt ikke har i sin egen omgangskrets og som ikke renner ned kontoret hans til vanlig?

2. Det kan tolkes som at han vil bedre vilkårene for bedrifts-Norge og han distanserer seg ytterligere fra tidligere næringsministere og SVs skattepolitikk. Kanskje?

3. Han viderefører sitt image om en handlingens mann, selv om det ikke skal komme noe politisk ut av møtene. Vel, hva er sjansen for at Giske ikke bruker noen løsninger fra bedrifts-Norge når han nærmest har tatt de som «gisler» – sammen med Kronprinsen?

Ny – 4. Det var for godt til å være sant. Giske hadde glemt å spørre Jens om lov til å ta inn kongefamilien i utvalget, og mitt tips idag er at retrett er like rundt hjørnet.

Selv starter jeg noe helt fra bunnen av 1.mars, nemlig Ny Analyse, en oppstartsbedrift som fra imorgen skaper 2 arbeidsplasser på Lysaker – i første omgang. Kanskje en bitte liten del av det Norge skal leve av i fremtiden?

Hvis Giske mener det nye utvalget er såkalt ikke-politisk, må han bare invitere en vanlig oppstarter inn i varmen også? Jeg er nemlig en djevel på rådslag etter snart fire år på Tinget…(:-).

Tips: Gitt at Kronprinsen blir sittende i Giske-utvalget –

Etter dagens VG oppslag gjelder det å tenke «utenfor boksen» i de andre partiene. Kanskje burde Høyre invitere Kongen selv til Landsmøte sitt i mai. Og Kong Harald bør takke ja for å redde sønnen sin ut av Giske fellen. Får jeg foreslå glad-låten «Kanskje kommer Kongen» av Knutsen & Ludvigsen som underholdning?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=582205

http://www.na24.no/article2845806.ece

**

Låter: Kanskje kommer Kongen av Knutsen & Ludvigsen,

 og «Good love 6-9969» av Isaac Hayes, fra hans rå soulplate «Black Moses» (1971).

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Moses_(album)#Track_listing_.28Vinyl.29

Reklamer

2 Responses to Giskes Royal straight flush uten lov fra Jens…

  1. […] Giskes Royal straight flush uten lov fra Jens… February 2010 1 comment 4 […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: