7.januar 2010 – en merkedag for jobbskaperne!

Det er tid for Næringslivets største konferanse igjen. Den nye Operaen samler mer enn 1200 mennesker fra bedrifts-Norge, politikk og samfunn. Og kjenner jeg NHO rett blir det litt av et show også. Men det viktigste er at jobbskaperne får oppmerksomhet. Det får de litt for sjelden i dette trauste landet vårt. Den sittende regjering har tatt de små og store grunderne litt for mye som en selvfølge, ja som vann i springen! Verdiskaping er faktisk like viktig, men krever stadig bedringer i vilkår og reduksjon i regelbyrde. Ja, oljen står for ca 1/4 av  det vi skaper, men resten skapes der ute i markedet, ved konkurranse og hardt arbeid.

Så – alle politikere og departementsmaur – gi jobbskaperne en skikkelig varm velkomst imorgen i Operaen. Det er ingen selvfølge at folk starter egne virksomheter!

Min plan er likevel å ta teorien ut i praksis og starte opp noe nytt. Hvorfor gjør jeg det? Fordi samfunnsdebatten kan trenge en ny stemme; en som kan skape en bedre virkelighetsforståelse som gjør at flere ser hvor verdier skapes og begynner å lete etter nyskaperen i seg selv. Det vil bli krevende, men jeg tør ikke la være. Vi skal leve av kunnskap og hverandres arbeid, sa en kjent samfunnsøkonom nylig. Ja, hvorfor kan ikke flere leve etter den filosofien i praksis, både som politikere og velgere? Og ett hjertesukk: Kan det være god samfunnsøkonomi at så mange blir i samme jobb i 15-20 år? Og mer kritisk: Er det virkelig 20% flere med sykdom i bygg og anlegg enn for ett år siden, eller er det for lett å lure systemet?

Uansett er det virkelig motivasjon til å leve av kunnskap, arbeid og til å starte egen virksomhet i sitatet:

» Då skulle vi få tilbaka den der kænslan som vi tappade bort någonstans på vegen. Att jorden er ung, att livet er ett eventyr og att alt er møjligt.»

Kilde: Siste setning i boken » Når menniskan skapade vårlden», av Johan Norberg, svensk filosof og liberalist.

**

Låt: World in my eyes – av Depeche Mode.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: