Biodiesel = SV flause, Sykelønn = Høyre seier.

Dette er vel noe av det flaueste Stortinget har opplevd på en lang stund. En regjering av tre partier legger frem en avgiftsøkning på miljøvennlig drivstoff som bare ett parti er tilhenger av. SV sier rett ut ved Erik Solheim at de aldri «så konsekvensene» av dette. Pinlig.

Det betyr at den rødgrønne regjeringen trumfer gjennom en håpløs sak i Stortinget like før miljø møtet i København. De straffer folk og bedrifter som har lagt opp til bruk eller produksjon av biodiesel. Farlig dumt og kun mulig med en arrogant flertallsregjering.

Selv hadde jeg veddet mye på at dette var en budsjett seier for regjeringspartiene på Tinget.

**

Stoltenberg kom isteden med ett sykelønnstilbud til partene i arbeidslivet som oppspill til ny IA avtale. Han følger opp retorikken fra Høyres alternative budsjett. Han har sikkert fått tid til å lese Gul bok (budsjettet) side 80 hvor det kommer tydelig frem at over 11 mrd er realøkningen i Folketrygden i 2009. Og nettopp de 10%’ene i økte sykepenger alene. Det er på tide å sette inn sterkere tiltak nå.

Vi får først se hva det fører til, men jeg setter kryss i taket for Høyre seier idag uansett. Særlig med en god meningsmåling på 21,7% – og ca 1 prosentpoeng høyere enn Frp. Kanskje de «usosiale» tiltakene er noe folk flest begynner å etterspørre snart? Jeg bare nevner det.

**

Dagens sitat: «We don’t live in a Stalinistic world anymore, and I am glad for it»

– Angela Knight, leder av British Bankers Association på NHH konferansen idag, angående ett globalt finanspoliti med all makt.

Dagens passende låt: 80-tallets «Beds are burning» med de miljøengasjerte Midnight oil.

Reklamer

One Response to Biodiesel = SV flause, Sykelønn = Høyre seier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: