PR Bjarne må gå!

Den mest høylytte debatt siden Hijab i politiet raser gjennom avisene og på Tv skjermen idag.  Bjarne Håkon har sviktet folket og overlatt seg til et profitt maksimerende selskap. Det er noe med forventningene til personer og «merkevaren» til Bjarne H.  Nemlig som både jovial, folkelig og med svakheter som folk kan like. Og med dialekt fra Trøndelag som høres trivelig ut uansett politisk tema.

Det er ingen tvil om at mannen har vært en politisk begavelse og gitt AP et folkelig alibi Stoltenberg kan drømme om selv.  Når han går av som statsråd og skylder på lite motivasjon – var det ingen som trodde han ville dukke opp så fort og hvertfall ikke i PR-byrå.

Gjort er gjort, Bjarne Håkon. Jeg vil likevel fortelle hva du gjorde feil: (for 2500 kr -men gratis første tjeneste)

1. Du var for utålmodig. Det hadde holdt med lokk på dette til over nyttår – og du hadde hatt en bedre sjans.

2. Du tilhører feil parti med en regjering som hele veien har vært skeptiske til million lønn og som skal representere vanlige arbeidere eller statsansatte. Fallhøyden er større da enn for både Carl I. eller andre på Høyresiden.

3. Media har bygget deg opp som jovial, dyktig med kallenavn som pølse-Hanssen – Helse Hanssen – og Trygde Hanssen? Er det noen som husker hvor mye kjeft han fikk av Valla høsten 2006? Media liker å dra ned, de som er løftet opp.

4. Dere tok kanskje for mye møllers tran, ved å ta statssekretær til Stoltenberg, deg selv og din statssekretær i samme selskap, og publisere bilder hvor det ser ut som det er «Bjarne for President» som er greia…

5. Det er noe med lille Norge – hvor alle kjenner alle i de politiske miljøene – det gjelder å «go with the flow» som ditt nye selskap ville sagt. De store pengene ligger nok i ditt konsept, men det er mulig markedsførings budsjettet er lite. Slik sett er dagens Pr stunt genialt, men den personlige belastning for Bjarne Håkon er stor.

På mange måter har velferds-modellen til Jens mistet uskylden sin idag. Hvis AP statsråder fra Trøndelag er like profitt maksimerende som adm direktører i kapitalistiske, private selskap, kan jo like gjerne de borgerlige overta makten…

Det er ikke lenge før grasrota roper «PR Bjarne må gå!»

**

Låt: Money for nothing – Dire Straits (1985).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: