Ny-gammel regjering: Old boys og finansministere tar makta!

Det er så utrolig 90-talls nostalgi over comeback’et til Mr Pensjon – Sigbjørn Johnsen i finansministerstolen. Minnene går tilbake til Blindern, Sos øk studiet, Gro perioden, Twin Peaks, OL på Lillehammer og min første jobb i SSB. 

Mannen som kjørte en sterk og lang Pensjons-kampanje for det norske folk rundt 2003, skal igjen passe pengesekken til AP. Han skulle per definisjon over i pensjonsrekkene liksom. Født i 1950 – den siste gjengen som slipper ny ordning eller Modernisert folketrygd… Utfordringen er at pengene er mer begrenset enn under Halvorsen. Hun har gitt full gass og etterlater seg mils avstand til H-regelen. Litt sleipt det, Kristin.

Mannen er flink og jovial som ingen annen, men det hadde gitt høye odds at både han og Faremo kommer inn i Stoltenberg II. Betyr det at de ikke har noen «up and coming» i partiet, eller er det ingen valgbare politikere som tør å drive finansene i tøffe tider?

Jeg kan trøste Sigbjørn med at Torgeir, nyvalgt AP leder i finanskomiteen, ja han med skjegget fra Drammen – helt sikkert spiller på lag. Han gjør det partiet ber om og er av de langt yngre. Snittet av de gutta blir ikke så gærnt.

Dersom ex fylkesmann og pensjonsmann, Sigbjørn, får fart på finansdepartementet tror jeg eksportnæringene blir fornøyde. Oppgaven er like enkel som alltid – bruk mindre penger på offentlige budsjetter enn statsrådene og velgerne ber om. I finansdepartementet sier de NEI før de sier HEI. Du har vel ikke glemt det allerede? Hell og lykke,  Mr Pensjon.

Riktig vei; Det skal bli vanskelig å bruke mye penger i regjeringen med –

ex finansminister Stoltenberg (96-97)

ex finansminster Sigbjørn Johnsen (90-96)

ex finansminsiter Schjøtt-Pedersen (2000-2001), nå samordning av alle penga til andre statsråder?

ex finansminister Halvorsen – nå «bruk opp alle penga» som SV leder?

Time will show, som man sier på nynorsk.

**

Låt: Falling – av Julee Cruise (fra Twin Peaks tv-serien på 90-tallet)

Reklamer

3 Responses to Ny-gammel regjering: Old boys og finansministere tar makta!

 1. Arvid sier:

  Kan nok tenkes vi fremover vil ha stort behov for gode gamle ringrever i mange sammenhenger!
  Ser av bloggen din at du tydeligvis er en godt skolert person med mye faktakunnskap. Det er noe jeg har sans for.
  Dersom du går inn på min blogg, vil du se at jeg er opptatt av saker som personer av din støpning, av karrierehensyn, bør holde seg langt unna!
  Jeg ser imidlertid ikke noe poeng i å preke for de allerede frelste, derfor tar jeg likevel sjansen på en respons til deg som går ut på følgende:

  Jeg håper de gode konservative krefter i Norge er villig til å se de svært uheldige konsekvenser av en uregulert finanselite og deres mange krumspring, og med utgangspunkt i dette beklagelige faktum er villig til å arbeide for de goder et ekte liberalistisk orientert syn på kapitalistisk aktivitet kunne gi.

 2. bluelines09 sier:

  Finanspolitiske ringrever er sikkert ikke det verste for en rødgrønn regjering med utfordringer! Du er inne på noe viktig med det uregulerte finansmarked – som egentlig ikke finnes, men hvor deler av boliglånsmarkedet i USA (subprime) var i nærheten. Jeg kan enkelt konstatere at mitt valg av tilsyn er det norske foran det amerikanske. På samme tid er jeg opptatt av at verdiskaping skal premieres, at nye tanker skal verdsettes og at deler av misunnelses samfunnet bør opphøre. Det vil alltid være kjeltringer som går for langt, så tilsyn og stikkprøver er nødvendig. Brytes loven må selvsagt samfunnet reagere med straff. Heldigvis vil kapitalismen lære av finanskrisen, men det vil gjøres feil igjen. En veldig stor stat er like ille, siden personlig frihet og utvikling holdes tilbake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: