Tidenes skattesmell for SV og AP!

La oss starte med et gammelt «visdomsord» fra den svenske debatten:

”Formuesskatten er et missfoster, det er vi nok enige om innen det Sosialdemokratiske parti og fagbevegelsen, så det fins nå en mulighet for å gjøre noe med det”

Sosialdemokratisk finansminister, Kjell-Olof Feldt
1982 – 1990

Så til selve mediesaken:

Idag står det svart på hvitt i Dagens Næringsliv:  det finnes faktisk mange fornuftige velgere i både AP og SV leiren… hvorfor?

De forstår at formuesskatt på norske arbeidsplasser er uklokt når ingen andre land har det lenger.

I undersøkelsen til Synovate (1002 svar) sier nesten 1 av 3 velgere fra SV at de er imot formuesskatt på «arbeidende kapital». Og enda bedre, det er flere enn de 25% som er for skatten! Er dere enig i at det finnes fornuftige SV velgere også?  Kanskje de har mistet kontakten med «grasrota»…

Ser vi på AP er det slik at mer enn 4 av 10 er mot skattlegging av norske arbeidsplasser (via formuesskatten…) og bare 15 % er for den gammeldagse skattleggingen.

Det er selvsagt mange tvilere der ute blant de rødgrønne, men bedre start på dagen har vel ikke norske kapitaleiere og ansatte hatt på mange år. Betyr det at det bare er å stemme de rødgrønne?  Er du gal?

Punkt 1 – de vil argumentere med at «foket» – sine egne velgere tar feil, og beholde skatten likevel.

Punkt 2 – de vil være klart for å beholde formuesskatten på alle andre (hundretusen pensjonister uten gjeld).

Punkt 3 – partiet rødt er fortsatt klart for å beholde skatten på arbeidende kapital (og de kommer kanskje på stortinget?)

Punkt 4 – de er mot valgfrihet, har privat allergi, øker skatter i nedgangstid og klarer ikke satsingen på kunnskap (ja, og alle disse andre sakene…)

Hvis noen ikke får tid til å lese DN, kan jeg berolige alle med at Høyres velgere er mest klare for å fjerne både formuesskatt og delen på norske arbeidsplasser!

Det er omtrent 80% støtte til programmet 2009-2013 i DN:  «Fjerne formuesskatten helt og starte med arbeidende kapital og økte bunnfradrag»

Og på total score – betydelig støtte i alle partier samlet (1002 personer) for å fjerne skatten på arbeidskapitalen i bedriftene og hele skatten.

Avtroppende NHO-sjef Bergesen jr. sier da også » for meg er dette både 17.mai og julaften på samme dag» !  Og når «Erna I» går igang senere i høst, kan det bli flying start for Johnny Bernander…

Kanskje det er en ide å starte egen bedrift en dag likevel?

**

Låt:  Blue Monday med New Order (1982-83)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: