1000 kr i skattelette til sykepleiere stjålet av SV.

Hele medie-Norge har kastet seg over tallene til Kristin Halvorsen og finansdepartementet, og TV2 kjørte nylig saken om statsråden som hadde gitt seg selv ca 7000 kr i skattelette. Tilsvarende hadde vanlige sykepleiere og lærere ikke fått noe som helst under de rødgrønne. Ja, du tror det ikke før du får se det!

Hun svarte da også på spørsmålet til TV2, om hvordan det føles å ha fått over 7000 kr i skattelette som statsråd, og at vanlige folk ikke har fått noe i hennes periode?

» Helt elendig! Det har ingenting med fordelingspolitikk å gjøre…»

Når departementet prøver å skape balanse i regnskapet, faller det like galt ut. De tar for gitt at alle som tjener 800.000 – 1 million – som statsråder flest – også har stor formue. Det har jo faktisk svært få av statsrådene i 40-årene som de er. Beviset deres kan like gjerne vise at ledelsen i statsbyråkratiet slipper med store skatteletter, og de uheldige som eier og driver bedrift får skattesmell.

En annen sak som ikke har fått like mye oppmerksomhet er at Høyre i Regjering la inn 2,5 mrd i lettelse for vanlige inntekter (200-400.000 kr) i budsjettet for 2006. Den nye rødgrønne regjeringen med finansminister Halvorsen i spissen, stjal tilbake halvparten av skatteletten for disse gruppene. Det må har vært et ran av nesten 1000 kr fra sykepleiere og lærere i hele landet. Dårlig gjort dette! Uventet for fagbevegelsen og  LO også, som skrev følgende ved fremleggelsen av de rødgrønnes budsjett i november 2005:

» Fordelingsvirkningene er ikke undergitt den analyse som har vært fast innslag i presentasjonen av alle skatteopplegg gjennom en årrekke. Endringene i toppskatten gir betydelig lettelser for de med lønnsinntekt fra 4-500 000 kroner og oppover. Vanlige lønnsinntekter tilgodesees med noen hundrelapper. De med lønnsinntekt på en million får 15-20 000, de med to millioner over 50 000 kroner. «

De samme statsråder hadde løpt rundt i 2005 med vulgær propaganda om å gå «mot skattelette til de rike». Så tar de en «blå» 1000 lapp i skattelette fra vanlige folk likevel…

I denne valgkampen ser det ut til at de taper troverdigheten på sine kjappe svar om å fordele kaken. Folk der ute har begynt å skjønne at skatteøkninger rammer dem også. Det er ikke nok å ta noen få milliardærer. Ekstra lite tyngde i momentene blir det når de skjermer seg selv – for sine økte skatter.

Sorry, Jonas G. Støre – du er nok uskyldig innblandet…

**

Låt: MUSE – Uprising (2009)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: