Lav skatt er velferd. Nok er Nok, Jens!

Staten tar inn over 1000 mrd kroner hvert år i skatter og avgifter fra vanlige folk og jobbskaperne i Norge. Tenk hvis flere hadde skjønt at lav skatt gir mer velferd.

Du og jeg må betale skatt på arbeid, avgift på bil, dokumentavgift eller flytteskatt, kommunale avgifter, moms på mat, moms på varer, moms på tjenester, trygdeavgift, bensinavgift, årsavgift, omregistreringsavgift, sukkeravgift, arbeidsgiveravgift, eiendomsskatt – i 4 av 10 kommuner, avgift på båtmotor, sjokoladeavgift, avgift på alkohol og brus, utbytteskatt, skatt på overskudd i bedrift, gevinstskatt aksjer, skatt på firmabil, skatt på pc og jobbtelefon, og sånn kan vi fortsette – til over 1000 mrd kr.

Husk også at effektivitetstapet i samfunnsøkonomien ifølge finansdepartementet er på 20% eller 200 mrd i snitt ved å kreve inn skatter!

Så etter et langt liv kommer, spesielt for de eldre i befolkningen med bolig uten gjeld og noen penger i banken, den RØDGRØNNE ekstra beskatningen – kalt formuesskatt! Den burde hete DOBBELTSKATT!  Privat velferd taper.

Den skviser også 1000-vis av familiebedrifter og gjør jobbene usikre! Kunne den kanskje hete SKATT PÅ NORSKE JOBBER – ELLER SUBSIDIE TIL UTENLANDSKE EIERE? De kjøper Norge billig uten samme formuesskatt på eierskapet.

•  Og når vi helt til sist skal gi noe av skaperverket videre til neste generasjon, kommer en siste hilsen fra de rødgrønne  – nemlig arveavgiften. Kall det gjerne en skatt på «uventet død”. 

Trist, men sant…   Kristin og Jens er ute etter familieverdiene fra vugge til grav.  Privat velferd synker.

 Nok er Nok, Jens!

Nordmenn fortjener lavere skatt og fjerning av arveavgiften!

**

Låt: Death – White lies (2008)

Reklamer

4 Responses to Lav skatt er velferd. Nok er Nok, Jens!

 1. kvalitetssynsing sier:

  Hvordan skal man ellers hindre at inntektsfordelingen forandres; blir større? Gjennom å kompensere med økt progressiv inntektsbeskatning?

  • bluelines09 sier:

   Økonomer kaller det gjerne en pareto forbedring når alle får det bedre – uten at noen får det verre. Det vil skje ved fjerning av arveavgift, kombinert med høyere minstefradrag i lønnsinntekt og null toppskatt til 500.000 kr i lønn! Det vil faktisk skapes mer verdier som alle får glede av. En flat lønnsstruktur i Norge, gjør det allerede nå lite lønnsomt å ta utdannelse. Alle nordmenn betaler mye skatt gjennom arbeidslivet, sitt konsum, sin bilkjøring etc. Her er det ikke snakk om radikale kutt i alle skatter, men et lavere nivå og fjerning av dobbeltskatt på familieverdier og viktige jobbskapere.

 2. kvalitetssynsing sier:

  Men mer penger i omløp betyr jo direkte inflasjon?

  I tillegg tar jo folk flest altfor mye utdannelse, spør du meg. Du bruker uansett bare max 5% av det du har lært i en senere jobb. Vi trenger heller flere som formerer seg.

 3. Bluelines sier:

  Dårlige tider har redusert inflasjonsproblemet veldig. Lønninger er på vei ned fra 5-6 % vekst til 3-4%, og markedskonkurransen gir press på marginer, dvs lavere prispress. Jeg er enig i at man ikke bruker alt fra høyere utdanning i arbeidslivet, men det er en god ballast for å ha flere valg av type jobb senere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: