75.000 flere «kakser» i Oslo og Akershus!

De rødgrønne sitt tokt for å «flå» de rike lykkes i 2009. Det er snart 1 million mennesker som betaler toppskatt eller 45% i marginalskatt i Norge. Ja- det stemmer at på alle inntekter over 441.000 kroner, kommer staten og tar nesten halvparten av alt du tjener over grensen. Det er ikke veldig stor gulrot for å legge inn ekstrainnsats for bedriften, jobbe overtid som jurist i departementet eller ta i ett tak for en kollega på videregående skole. Det gir heller ikke småbedriftsleder eller grunder ekstra lyst til å stå på – for pengenes skyld. Heldigvis er grundere opptatt av å lykkes i det de vil –  og ser ikke alltid så nøye på belønningen sin.

De unge som går igang med høyere utdannelse i 2009 har også nesten dårligst «tilbakebetaling» i Europa på utdanningen sin. Vi venter oss at folk tar 5-6 års utdannelse for sin egenutvikling, ikke for å tjene bra. Det vil gi svak kompetanse i fremtiden og skape lavere verdiskaping. Hvem tar doktorgrad for å bli rik i dette landet? Ingen?

Bare siden 2005 er det nå rundt 300.000 flere som betaler toppskatt – mange på helt vanlige inntekter på 440-500.000 kr. Det betyr at skattereformen som Høyre var pådriver for, hvor veldig mange slapp toppskatten, er blitt reversert.

Det er klart fint at flere tjener godt, men det blir for dumt å lage «symbol retorikk» om å ta de rike, når man vet at vanlige folk betaler store deler av gildet. Rikinger med milliarder har vi nemlig for få av.

La oss se på Oslo og Akershus. Ifølge SSB var det så mange som 276.000 som betalte toppskatt (eller kakseskatt som det ble kalt…) i 2001 under Stoltenberg, bare i de to fylkene. I Høyres periode kom antallet ned i ca 211.000 – en betydelig forbedring. I 2007 var vi tilbake på 257.000!

Ved å fordele de omtrent 100.000 flere som må betale toppskatt i Norge fra 07 til 09 på de to store fylkene, ser det ut som antallet vil være rundt 286.000 personer i 2009. Det er 75.000 flere på 4 år med de rødgrønne.

Er det rikingene som de rødgrønne vil ta?

Nok er Nok! Ingen skal betale toppskatt på inntekter under 500.000 kr!

Jeg nekter på at det er blitt 75.000 flere kakser i Oslo og Akershus de siste 4 årene. Sannheten er nok heller at dagens regjering har ofret mange arbeidstimer til dyktige nordmenn – på veien til sitt utopiske skatteparadis.

**

Låt som passer:  For the love of Money – O’ Jays (1973)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: