Oljevernberedskap – made in China?

Samme dag som de rødgrønne partiene la frem sin innholdsløse «4 nye år» -rapport, dro statsministeren til Langesund for å se på «Full City». Det er jo viktig å vise velgerne at regjeringen ser alvorlig på ulykken. Han hadde også med nyheten om en ny slepebåt for å berolige folk på sørlandet. Det var nok fornuftig – selvom det var litt sent for miljøet,fuglene og strendene i områdene i Vestfold og Telemark. At det utrolig fine Mølen området er tilgriset for lang tid, er en tragedie. Tenk hvis noen hadde vært bedre rustet til å handle raskt eller få skipet bort?

Det er gjort feil hos kapteinen på skipet, både ved å overse stormvarsel og ikke gå ut igjen i det dårlige været. Men Stoltenberg må også ta ansvaret sammen med fagstatsråden om at beredskapen for slike hendelser er for dårlig. Det vil alltid kunne skje ulykker og skipsforlis ved transport av olje eller varer på havet. Men det er mulig å forsikre seg mot dette ved en sterkere oljevernberedskap, flere slepebåter og raskere varsling hvis skip ankrer på farlige steder langs kysten vår. Kystverket takket nei til en forespørsel fra BW gas om et spesielskip som kunne tømme skipet tidlig. Den åpenbare konklusjon er at Kystverket har hatt en «dårlig» dag på jobben og at oljevernberedskapen virker veldig uproff. Er ingen ansvarlig for at vi som kystnasjon er såvidt dårlig rustet?

Jeg vet at Høyre på stortinget har bevilget 50-100 mill mer enn de rødgrønne til viktig oljevernberedskap og Redningsselskapet de siste årene. Det er umulig å si at det ville hindret miljøskadene dramatisk, men muligheten er der.

At SV og finansminister Halvorsen med sine festtaler om miljøpolitiske profil, faktisk eier 170 millioner i det kinesiske cowboy-rederiet gjennom pensjonsfondet, er tragikomisk.

Verst er det at norsk oljevernberedskap ser ut til å være «made in China»…

**

Dagens låt:  Boys of summer – Don Henley (1985)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: