Nyt stillheten… om 6 timersdagen.

VG kjører sak idag med Davidsen i fagforbundet som ønsker seg 6-timers dag for alle sine medlemmer i kommunesektoren. Det betyr at viktige personer innen helse og eldreomsorg skal kutte arbeidstiden med nesten 20% og beholde full lønn. Er dette landet fullt av honning (les oljepenger) eller er det ikke? Jeg trodde vi skulle ha flere – ikke færre mennesker på disse områdene!

Valgflesk for offentlig ansatte – På den annen side mangler vi allerede tusenvis av kvalifiserte lærere og eldreomsorgen skinner ikke på noen måte, som herr statsminister lovet i 2005. Skatte lette har de gitt ca 400 mill kr – til de LO og fagorganiserte – i skattefradrag for betalt kontigent. Manger lissom løfter i politikken…

For meg hadde det vært mer naturlig at LO ledere var opptatt av en raskt økende arbeidsledighet, enn at vi skulle gi bort 50 mrd til de som har «tryggest jobb fra før». Og så var det regningen, Davidsen. Den har du tidligere sagt skal komme på skatteseddelen. I dagens VG er det bare snakk om å holde igjen skattelettelser. Regningen på 140.000 nye jobber som skal betales er nok rundt 50 mrd kr. Vel, 50 mrd er fortsatt mye penger i oljelandet Norge – og hvis du ser ut av vinduet så ser du at bedrifter går konkurs hver eneste dag. Det er vel riktig med 6 timers dag i industrien også – like for like, – eller det ble aldri sånn på pensjon… I din verden kan de privat ansatte vente med sin «lønnsøkning på 20 %» ganske lenge.

Holdningen til Davidsen minner om mange andre ordninger hvor LO har trukket opp stigen etter seg. Høy minstelønn og liten mulighet for midlertidig ansatte, gir problemer for unge å få sin første jobb.

Så nyt stillheten fra statsråder i regjeringen, les leder i  DN idag og se debatt på VG nett – om 5o mrd som skal tas fra skattebetalere og deles ut til 450.000 kommunalt ansatte.  APs Bøhler ser ut til å være sendt ut av hovedkvarteret (i regjeringen) med «100 %» dementi. Problemet er at en regjering som stjeler fra privat pensjonssparing og gir til offentlig, bryter grunnloven i skattespørsmål og sløser bort våre penger på å kjøpe «søppel», har ikke noen troverdighet lenger.

Fra Vg nett: LO-nestleder Tor-Arne Solbakken sier LO har som mål at 6-timersdagen skal gjennomføres.

– Ja, innføring av 6-timersdag – 30 timers uke – er vårt langsiktige mål, men LO-kongressen ønsket mer kunnskap og erfaring før vi eventuelt vedtar det, sier Solbakken.

I SV er det glede.

– Vi vil i forbindelse med en ny Soria Moria-avtale kreve at det gjennomføres omfattende forsøk på 6-timersdagen, sier SV-nestleder Audun Lysbakken.

SV er virkelig på de svakestes side – eller gjerne kalt » de med tryggest jobb fra før».

Verden er urettferdig, men for SV vil jo verdensbildet alltid være at staten er mest rettferdig…

SV kunne kjøpt mange «slemme bedrifter» og gjort de til statlige for 50 mrd kr !!

**

Låt: «Enjoy the silence» med Depeche Mode, og konsert i København. Det blir råbra!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: