Død over markedet…når det passer SV.

Det er hyggelig med internasjonale aviser som liker norsk ansvarlighet og modellen for oljepengebruk mellom generasjoner. Det oppfordrer til mye morro med SV som er verdens snart største kapitalist gjennom Oljefondets aksjeinvesteringer.

Halvorsen har som SV-leder (i forrige periode) vært kritisk til aksjeinvesteringer, oljeboring- og leting og å følge handlingsregelen. Ja, mange SV’ere er nok der fortsatt…

Tilbud og etterspørsel i energimarkedet har gitt landets finansminister mye penger til «alle gode formål» i perioden. Ja, da er markedet fint å ha. Glemt er sikkert også at SV har stemt mot en stor del av utviklingen av norsk oljevirksomhet. Hun har egentlig hatt fest noen andres bekostning. Miljø utslipp, bruk av markedskrefter, men hun var egentlig motstander av alt dette…

Halvorsen som finansminster liker skryten av ansvarlighet; men hun var mindre opptatt av Handlingsregel i  2002-2003, som partileder. Financial times legger opp til å gi honnør for å gå inn i mye aksjer på riktig tidspunkt. I Norge er det nok viktigere å sette fokus på om hun hadde godt nok oversikt og tilsyn med sine forvaltere i Norges Bank. De brøt jo risikoforskriften.

Dobbeltmoralen er lett å se;  ute er det flott å være en velykket, rik stat med ansvarlige linjer (som økonomene i departementet og tidligere finansminister Stoltenberg bestemmer). OG å gå inn i aksjer og bruke markedsmekanismen til å hente penger til statskassa.

Hjemme er det litt mer «død over markedstilhengere», SV er egentlig mot oljeboring, og vi skal passe oss for «haiene» i finansmarkedet.

Den største Haien, er vel Kristin?

*Låtvalg:   Lost?  av Coldplay (2008)

Reklamer

2 Responses to Død over markedet…når det passer SV.

  1. kvalitetssynsing sier:

    Nå er «Kristin» statsråd for en regjering som stort sett styres av Arbeiderpartiet. Som statsråd kan hun altså ikke drive ren SV-politikk.

    • bluelines09 sier:

      Det er veldig tydelig, men liker sammenlikningen med tidligere standpunkter. Videre er sjokket like stort over at AP står på skatteøkninger i historisk nedgangstid, som sikkert følger av avtale med SV internt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: