I storm og uvær er lavere skatt fasit!

Hvis du spør en Høyremann om lavere skatter og avgifter, så kommer svaret raskt. Ja, gjerne og så fort som mulig.
Norge er et rikt land med høyere skatter enn vi liker. Høyre gjorde en god jobb med å senke skattebyrden for vanlige ansatte og bedrifter med 24 mrd i 2001 til 2005. Det står det respekt av! Kombinasjon av regjeringsslitasje og et næringsliv misfornøyd med fortsatt formuesskatt, ga det likevel valgnederlag. Vi må spørre oss om hva som er annerledes i 2009. Hovedforskjellen er at vi er i en økonomisk krise vi ikke har sett på 70 år. Det betyr at Høyre har gjort noe uvanlig. Vi har redusert «skatten» på å ha folk i jobb (arb giver avg) med 2,5% poeng eller 12 mrd for alle bedrifter! Ekstraordinære tider krever nye, ekstraordinære tiltak. Det kan senere i perioden veksles inn i kutt i formuesskatt og/eller toppskatt. Regjeringen har gjort lite for vanlige småbedrifter. De har økt offentlig utgifter kraftig og noe er grei Keynes politikk, men de har stimulert de private verdiskapere med «zero». 9 av 10 nye kroner fra rødgrønn regjering er offentlig utgifter. Høyre vil ha 10-15 mrd mer i skattelette. Det gjør en forskjell.

Husk at Høyre vil fjerne arveavgift og formuesskatt. Redusere dokumentavgift (flytteskatt) og la 80.000 flere slippe toppskatt.
Det koster mange milliarder. Skatt er viktig, men det finnes annet her i livet! Nå gjelder det å tenke ut flere nye løsninger feks å bruke permitterte ingeniører i skolen, sikre kompetanseøkning i bedriftene, gi oppstartskapital til grundere, og satse mer på forskning til næringslivets beste. Miljøutfordringen kan heller ikke glemmes. Det er ingen vei utenom å la folk som er engasjert for miljø, hjelpes til å bidra.
Å ta bort hele toppskatten i en jafs på 18 mrd er selvsagt fristende, men dumdristig nå. Det er å trygge jobbene som kommer først, og det er like viktig å øke minstefradraget i skatten for alle (3500 kr minst).
Sol eller regn – lavere skatt er svaret. Storm og uvær – lavere skatt er fasit. Det kan være greit å minne om at styringsevne og gjennomføringskraft også er konservative dyder.

*Sjokk melding: Davidsen i Fagforbundet vil ha høyere skatter! Det er viktig med gode fiender i politikken…

Låtvalg: Everything counts med Depeche Mode.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: