Blue bloggers unite!

Et blått landsmøte skal til å starte; og det eneste media er opptatt av er «hvem skal ut»? Det er så utrolig mye mer som står på spill!  Det er faktisk din fremtid det dreier seg om. Utdannelse eller ikke. Jobb eller ikke. Trygd eller arbeid. Om norske bedrifter overlever en finanskrise. Om miljøet overlever vårt forbruk. Om en generasjon gjør de rette valgene for de neste generasjoners velferd. Virkelig realpolitikk for vanlige og virkelige mennesker.

Og det blir de mindre, men like hissige kranglene om kunnskap i skolen, lek eller mobbing i skolen og behov for ro i klasserommet. Et slagord jeg liker er Fremtiden skapes i klasserommet. Kanskje Høyre kan hente nye stemmer med det?

Uken startet godt med egen ekstraordinær tiltakspakke. Bedrifts-Norge har endelig blitt hørt ved at Høyre reduserte arbeidsgiveravgiften med 12 mrd sist mandag. Det er nok starten på en Høyre oppgang (ja uansett hva meningsmålinger viser!) At Høyre er partiet for de som ønsker å SKAPE er basic. Nå gjelder det å lokke frem «det fornuftige sentrumsorienterte» norske folk til å tenke verdiskaping. Ja – alle skjønner vel at å øke skatten i den verste krise på 70 år, som Stoltenberg gjorde, er dumt?

Tenk at du kan bli din egen sjef, tenk at du kan skape noe selv, tenk at du kan gjøre en forskjell! Da er det behov for mer god Høyre politikk. Frihet til å velge. Frihet til å være deg selv. Det er David mot Goliat – det er deg mot de grå systemløsningene til AP!  Vi vet alle at David vant i siste runde. Og med alle David’ene samlet på dette landsmøtet vil vi snu trenden opp.

Det kan bli en del gøy også med kontantstøtte uenighet og fedrekvote på agendaen. Blir det han eller hun tilbake til kjøkkenbenken? Tall på skatt vil bli slått i hodet på mange delegater – og ingen kjenner fasit før helgen er vel overstått. Det er mye å velge fra på «a la carte» menyen med reduksjoner; flytteskatt, jobbskatt, bedriftsskatt, skatt på å ansette, skatt på huset, skatt på formuen, skatt på bilen, moms’en, avgift for å kjøre, avgift for å kjøpe, dødsskatt, miljøskatt, rederiskatt og i tillegg et titalls fradrag i skatt. Noen ganger er en tre retters perfekt, mens en 5 retters gir vondt i magen.

Hvorfor er skatt viktig?  It’s the Economy stupid!

*Låten for starten av landsmøte er «Wake up everybody» av Harold Melvin& the BLUE notes (1975)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: