The only way is up!

Det kommer meningsmålinger flere ganger i måneden – og Høyre har slitt med nedgang i 2009. På mange måter en uventet utvikling. Partiet som har vist styringsevne på 2000-tallet og fikk optimismen tilbake slik at Stoltenberg kom til «dekket» bord i 2005 har ikke nok vind i seilene. Årsaker er selvsagt et medievennlig blått parti med kjappe løsninger og god mediteft pluss norsk innvandrerskepsis. Glem heller ikke at finanskrisen har gitt denne regjeringen mulighet til å legge frem flere ekstra statsbudsjett gjennom året. Folk støtter, i startfasen, sittende regjeringer – men vil det holde? Jeg tviler, men det avhenger av en langt sterkere blå innsats!

Det ligger noe ubenyttet potensial hos Høyre ved at de finnes gode, helhetlige løsninger på de fleste utfordringer. Partiet er videre styringsdyktig med erfarne politikere. Hva er oppskriften på oppgangen som skal komme? Det er å vise at Høyres politikk er basert på troen på at individet er langt viktigere enn systemet. At partiet under overflaten (dress og slips) har et mangfold av individer som mange kan identifisere seg med. Det andre beinet må være å vise tydelig og klart at ansatte og bedrifter i Norge får 100% backing fra partiet. Det gjelder å snakke om tiltak på en måte som er menneskelig. Jeg spiller innebandy med en gjeng hver torsdag. En av gutta driver bedrift og føler dårlig marked på kroppen. De har 6 personer i Norge og 30 i Tsjekkia. Hans lønn har stått stille i 3 år og skatten på hans (nå verdiløse…) aksjer steg med 40.000 i samme periode. Han snakker om at en 9 til 15 stilling i kommunen som mellomleder ville gitt han samme lønn. Men langt mer fritid. Er det gulroten vi ønsker å gi oppstartsbedrifter og løpende sunne verdiskapere som han? Må vi alle ende opp som statlig ansatte i litt tunge, rigide systemer? Eller skal vi bidra til at flere skaper noe eget? At folk som eiere og driver mindre bedrifter føler seg motarbeidet av regjeringen «rød og rik», har vi mange eksempler på! Partier som tror på personlig frihet og privat skaperkraft må utnytte sitt velgerpotensial og skape den optimismen.
Partiprogram og forslag på Stortinget viktig bakgrunn for valgkampen – NÅ gjelder det å vise handlekraft og gjøre seg synlig for velgerne.

PS: I 2001 var Høyre og SV de dominerende partier blant førstegangsvelgerne!! I 2007 gjorde Unge Høyre en megainnsats!

PS 2: Se DN forside og D2 magasinet. Depeche Mode er i fokus. Det er ingen grunn til å deppe. La oss heller samles til en Black Celebration…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: