Mr Tax man – Lundteigen!

Kjære Per Olaf Lundteigen i Senterpartiet,

Det er godt å høre «rene ord for penga» som jeg tror du selv kaller det. Under landsmøtetalen kom du inn på et viktig tema. Arbeidsledighet. Han sa følgende til Dagens Næringsliv: » Det er nesten ikke risikokapital. Ledigheten kommer til å stige. Folk vil kreve at vi har en plan for en vei ut av krisen «.  Ærlig og redelig sagt. Da forundrer det meg mer at hans eget parti i regjering har straffet lokale familiebedrifter av den mellomstore sorten med økninger i arveavgift ved generasjonsskifte og saftig økning i formuesskatten. Jeg hadde trodd at SP som snakket om at bedriftene skulle få skattelette i pakken fra regjeringen, ville levere litt mer enn salt i såret for de som skaper verdier.

De hadde en liten gave til underskuddsbedrifter (i landbruket?) som kan jevne ut skatten i år mot underskuddet ifjor. Ordningen kan sikkert fungere greit for noen, men kan også premiere de dårligste som ikke klarte overskudd i 2008. Målt i forhold til effektene på nettopp ledigheten er det flaut at denne regjeringen slipper unna hos det norske folk med å love at pakken virker. Det må være vondt å sitte sammen med SV i regjering når ledigheten stiger mer enn på 20 år. Hvis noen lurte så har de borgerlige partiene gått inn for en ordning hvor overskuddsskatten i 2008 kan fordeles de neste 2-3 årene. Mange gikk med overskudd i fjor, men bråstopp gjør at mange får underskudd i 2009.  

Og hva mer sa Mr Taxman. Jo, han tror den rødgrønne regjeringen bommer når den anslår en arbeidsledighet på 3,5 prosent i år.

»  Jeg tror ledigheten vil stige mer enn det (av de rødgrønne) er budsjettert med. » Rene ord for penga dette!  Det er synd at han først ser dette i slutten av mars, og særlig merkelig er det når statsministeren har snakket om verste krise siden «krigen» for 4 måneder siden… Da forstår jeg veldig godt at SP prøver en variant av «plaster på såret» med skattefradrag for enslige bønder som er hardt rammet av urbanisering, globalisering og finanskrise. Den typen skattelette er målrettet for deler av SP menigheten, og kan bli en «hit» frem mot valget. Vi har som kjent to typer velgere – de single eller enslige og de «gifte». At de gifte har to stemmer (hvis enige da) mot de singles ene, kan både leder av Oslo Høyre og Lundteigen demonstrere for eller mot. By og land – hand i hand.

Back to basics – ledigheten. Det er behov for nytenkning og det raskt. En verden full av bevarere når det gjelder antall kommuner, antall sykehus, antall poliske reklamer på TV, antall private i helsesektoren, og selvsagt på landbruksområdet. Det partiet som vinner kampen mot bevarerne i norsk samfunnsliv – vinner makten in the long run.

Det er nok mye ondt blod i regjeringen for tiden. Statsministeren sier krisen skal få landene til å klare inngåelse av en ny WTO avtale og SV og SP sier de absolutt ikke skal ha mer oljeboring i nord. Perlevenner med andre ord. Livet her på berget hadde kunnet vært så mye bedre hvis bare alle tjente mindre enn Jens – og helst mindre enn Per Olaf også! Nei dere – la dem skatte alle gode krefter tilbake til steinalderen. Mr Taxman, eller la alle ungkarer i SP slippe skatt på inntekt. Det hadde vært en gladsak det!

One Response to Mr Tax man – Lundteigen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: